Monday 25 June 2007

Κυπριακός τουρισμός και τα μυάλά στο μπλέντερ

Τις τελευταίες μέρες εμφανιστήκαν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι ο τουρισμός της Κύπρου παρουσιάζει μείωση χρόνο με το χρόνο και ιδιαίτερα φέτος. Τζιαι δώστου αναλύσεις τζιαι εξηγήσεις γιατί ο ΚΟΤ.

Θα ήθελα να γράψω ότι οι ευρωπαίοι τιμωρούν μας για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αλλά προφανώς ενθα πείσω κανέναν πλέον.... Επέρασεν τζιαι τούτο. Το blog εκφράζει τη συμπάθεια του στους κύριους Κουλία, Πιττοκοπίτη, Κουτσού κτλ.. Ξέρει πως νιώθουν και συμπάσχει μαζί τους

Επειδή όμως το συγκεκριμένο blog είναι σοβαρότατο ( όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μου ) επανέρχομαι στο θέμα μας. Ήρτατε πόσσω σας ρε καραγκιόζηδες τωρά!! Τόσο καιρό που επεριπέζατε τζιαι εμάς τζιαι τους τουρίστες ήταν καλά. Τωρά φάτε τα..Για ποιόν λόγο αλήθεια να έρτει ο τουρίστας στην Κύπρο? Για τον ήλιο τζιαι τη θάλασσα θα πει κάποιος..Ναι αλλά ήλιο τζιαι θάλασσα έχει τζιαι η Ελλάδα τζιαι η Ισπανία ακόμα τζιαι η Τουρκία.Με όσα θέλεις για να πάεις σήμμερα μια εβδομάδα Πρωταρά, παέις άνετα σε οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας ή Μαγιόρκα τζιαι Ίμπιζα. Ακόμα σκέφτεστε ποιο προτιμάτε?

Τζιαι άτε ήρτε κατα λάθος ο τουρίστας δαμέσα.. Τι θα έβρει? Χάλλια συγκοινωνίες καταρχάς. Πως μπορεί κάποιος να επιβιώσει Αύγουστο μήνα περιμένωντας τα λεωφορία να περάσουν να τον πιάσουν που Πρωταρά να τον πάρουν Αγια Νάπα τζιαι αντίστροφα? Έχουμε μετρό? Όι φυσικά...Τράμ? Πάλε οι... Μόνο λεωφορεία που έρκουνται όποτε αθθυμηθούν τζιαι ταξί που μόλις σε δουν να κοντεύκεις ακονίζουν τις ππάλες.

Μήπως είμαστε ξακουστοί για τις χαμηλές τιμές μας? Δαμέ γελάτε άφοβα τζιαι όσο δυνατά γουστάρετε. Οι παραλιακές μας πόλεις εδημιουργήσαν τζιαι προσφορές για τα αγαπητά θύματα...εεε τους τουρίστες ήθελα να πω. Μια μπουκάλα νερο μικρή please? One pound! Ένα σάντουιτς τζιαι ένα αναψυκτικό please? Three pounds!! Λογικά ο πληθωρισμός στην Κύπρο με τέθκοιες τιμές θα έπρεπε να ήταν στα ύψη τζιαι ο μισθός μας ανάλογος. Τούτα όμως ισχύουν στις άλλες, τις ψευτοευρωπαικές χώρες... This is Cypruuuuussss όπως θα έλεε τζιαι ο αγαπητός Λεωνίδας

Πάμε παρακάτω... προσφερόμενες υπηρεσίες στους τουρίστες. Ήντα πράμα? Το ότι τους ανεχούμαστε να μας ξιμαρίζουν τις παραλίες μας εν τζια πολλύ τους.. Τζαι είναι τζιαι πισσηδες. Άκου να τιν φκάλλουν με ένα σάντουιτς? Τζιαι εμείς γιατί εχτίσαμε ολόκληρο εστιατόριο "πάστο τζύμμα" κύριε? Για να φέρνεις εσύ φαί που σπίτι σου? Τρεις λίρες το φραπέ καλό για να μάθεις! Τουαλέττες? Βολεύτου στη θάλασσα... Ντους? Μα ενόμισες εν στο ξενοδοχείο που είσαι?

Συμπερασματικά είμαστε που τους χειρότερους value for money τουριστικούς προορισμόυς στην Ευρώπη. Σιγά σιγά εννα μας μάθουν τζιαι όσοι εν μας εμάθανα ακόμα. Τζιαι όταν μας λείψουν οι τουρίστες θα θυμηθούμε ξανά τους αγαπητούς κυπρέους...Ναι, τζίνους που κάποτε εν εβάλλαν στα club της Αγίας Νάπας..... Τζίνους που υπερχρεώνναν στα ξενοδοχεία μας διότι "εν κρατημένα ούλλα για τους τουρίστες φίλε μου"... Τους μαλάκες της υπόθεσης δηλαδή....

Ε όι λοιπόν! Έσιει αγγούρι κύριοι! Όπως τα εκάματε να τα σάσετε τωρά. Ποσώς με απασχολεί αν παττήσετε ούλλοι ομαδικώς.

Ευχαριστώ

3 comments:

diablo said...

klassiko paradigma tourista pou emisisen ti kypro..

http://notincyprus.blogspot.com/2007/06/blog-post_21.html

sexandthenotsuchabigcity said...

Πριν λίγες μέρες έλεγε μου ένας φίλος μου ότι επήεν με την φίλη του σε ταβέρνα της Λεμεσού να φαν και είχε μενού πάνω στα τραπέζια και πιάνουν ένα να δουν τα φαγητά και έρχεται ο μάστρος και λαλεί «α είσαστε Κυπραίοι? Καρτεράτε να σας φέρω τον άλλο κατάλογο». Ο άλλος κατάλογος είχε εκτός από καμιά 10αριά πιο δύσκολα φαγητά και σχεδόν τις μισές τιμές. Κατά τα άλλα καρτερούμε να μας προτιμούν οι τουρίστες.

Τωρά θυμήθηκαν και τον «τοπικό τουρισμό». Έshει βίλλο (ξέρω εν το αντίθετο που συμβαίνει στα καπαρέ αλλά τέλος πάντων). Προτιμώ 100 φορές την ταλαιπωρία του να πάω που την Λευκωσία στον Πρωταρά ή σε οποιαδήποτε άλλη παραλιακή πόλη πλην της Πάφου που παραχέζεται λόγω απόστασης και να στραφώ την νύχτα παρά να πάω να δώκω για τις εκπληκτικές υπηρεσίες bed and breakfast (που ποτέ εν θα φάω γιατί εννα πάω να κοιμηθώ την ώρα που αρχίζει) 50λιρο στο έτσι. Εν τζαι βλαστούν πας τα δέντρα σιόρ. Μεν σας πω ότι κάμνω όπως τους τουρίστες και παίρνω σάντουιτς που την Λευκωσία να φάω και χυμούι και μπουκαλουα με νερό. Ποσώς με απασχολεί αν είναι χωριάτικο. Πιο χωριάτικο είναι να δέχεσαι να αγοράζεις μια μπουκαλού νερό προς μία λίρα αδιαμαρτύρητα και χωρίς να ειδοποιήσεις την αστυνομία.

Joshoua said...

Νομίζω φίλε μου καλέ,να το τυπώσεις τζιαι να το πέψεις συστημένο στον ΚΟΤ τζιαι στους ξενοδόχους :D
Εγω πάντως αν είχα λίρες εσπονσάρισκα σε,αλλα είμαι τζιαι εγώ ενας φτωχός πλην τίμιος μπλόγκερ.
Μπράβο,μπράβο,εγω συμφωνώ,απόλυτα και κατα γράμμα!