Thursday 7 June 2007

"Η λίστα της ντροπής"...μας

Ξαφνικά οι πατριώτες του τόπου ξύπνησαν. Ο αντάρτης των ερτζιανών ( ένας είναι ο αντάρτης και είναι χρώματος μαύρου ) ανάλωσε σχεδόν όλη την εκπομπή του στο να κατακεραυνώσει τους νενέκηδες ( ου sorry!! εν που άλλο ανέκδοτο τούτο....Καλημέρα κύριε Πρόεδρε ) που αποφάσισαν να προσφύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους. Η λίστα με τους συγκεκριμένους έφτασε τζιαι στον γεννικό εισαγγελέα ( ο οποίος προβλέπεται να την χρησιμοποιήσει την επόμενη φορά που θα τον πιάσει κόψιμο καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή θεωρείται νόμιμη πλέον που τα Η. Ε. ) τζιαι η επόμενη κίνηση θα είναι να απολυθούν που τις δουλειές τους και να απελαθούν πάραυτα! Έτσι είναι..Όσοι ανήκουν στην "λιστα της ντροπής" κατά την pash-πατριωτική Σημερινή πρέπει να αυτοκτονήσουν. Ενώ όσοι δουλεύκουν σε τζίνη τζιαι το 74 εκάμναν τους πραξικοπηματίες ( διότι ούτε έναν πραξικόπημα της προκοπής δεν εκαταφέραν να κάμουν) δικαιούνται να καπαρτίζουν τζιόλας τζιαι να ζητούν τζιαι τα ρέστα.
Έσιει αγγούρι κύριοι!!

Ποττέ μου δεν εχώνεψα την πλειοψηφία των προσφύγων που ήβρε τα διπλάσια απ'όσα έχασε μετά τον πόλεμο. Εχτός όμως που τούτην την πλειοψηφία, υπάρχει τζιαι η μειοψηφία των προσφύγων που ζουν σε συνοικισμούς, σε σπίτια 70-80 τετραγωνικών, χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας για να μπορέσουν να το βάλουν υποθήκη για ένα δάνειο, χωρίς μισό κομμάτι γης για τα παιδιά τους, τζιαι προπαντώς χωρίς ξενοδοχεία στον Πρωταρά τζιαι στην Πάφο για να σαστούν μιαν τζιαι καλήν! Τούτοι λοιπόν, έχουν το κάθε δικαίωμα μεσα στην απελπισία τους να κάμουν τα πάντα. Επί 30 χρόνια ακούν το κάθε καραγκιόζη να τους τάσσει πως ¨ολοι οι πρόσφυγες θα παν στα σπίτια τους" και πως "τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια" ασχέτως αν τη Κερύνεια θωρούμεν την με κυάλλια... Έχουν δικαίωμα να κάμουν οτιδήποτε διότι οι ίδιοι δεν ζουν ούτε σε οκέλλα των 200 000, ούτε οδηγούν Mercendes, ούτε έχουν εξοχικό, ούτε καταθέσεις στην τράπεζα, ούτε παρε-δώσε με κανέναν απατεώνα εχτός Κύπρου ( ξανά καλημέρα κύριε Πρόεδρε ). Είναι αυτοί, που στην ράσιη τους εστήθηκε το "οικονομικό θαύμα" της Κύπρου, η "εντυπωσιακή ανάκαμψη της οικονομίας" τζιαι άλλες παρόμοιες παπαριές.

Αρκετά λοιπόν με τον καθε ένα που σήμμερα φωνάζει. Με τον κάθε ένα που αν δεν εγίνετουν η εισβολή σήμμερα θα ήταν ακόμα μες τα τσατίρκα που εμείνισκε πριν τον πόλεμο. Αρκετά με τον καθε ένα που έκαμε τα παλλούτζια του χρυσά επειδή εχάσαμε την μισή μας χώρα. Αρκετά με τον κάθε developer που επειδή έγινε η εισβολή μπορεί να πουλά το κάθε οικόπεδο 100 τζιαι 200 000, το κάθε διαμέρισμα 80 τζιαι 90 000. Αυτή είναι η πραγματική λίστα ντροπής και όχι οι πρόσφυγες. Η λίστα της ντροπής μας!

10 comments:

drakouna said...

Να απαγορεύσεις την είσοδο σε πατριώτες στο Crazy Horse κύριε Καμούγιαρε, πέρκει σπαρκώσουν που την αγαμία :)

Kamougiaros said...

σκεφτου πόση αγαμία έππεσε για να κάμνουν έτσι. Αν τους κόψω τζιαι το Crazy Horse εν άξιοι να υπογράψουν τη διχοτόμηση αύριο.

Psychia said...

MPRABO! MPRABO! 100% mprabo!

Sceptic Anonymous said...

Χωρίς να με ενοχλεί προσωπικά το θέμα, ο καθένας ότι θέλει κάμνει, αλλά αν κάποιος αποταθεί σε τούτη την επιτροπή σημαίνει ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση για να του επιστραφεί η περιουσία του; Και αν η απάντηση είναι καταφατική, δεν σημαίνει ότι με αυτή την αίτηση έμμεσα υποστηρίζει την διχοτόμηση σαν λύση;

Kamougiaros said...

antallassei tin periousia tou me ena kathorismeno poso. Den ypostirizei dixotomisi. Einai san na poulas en xorafi i spiti sou stin Pafo. Apla otan lythei to kypriako ( whatever ) den tha exeis periousia sta katehomena. Outos i allos to perousiako en ena meros mono tou provlimatos je se kathe sxedio pou erketai pronoeitai je antallagi periousion se ena vathmo

RoAm said...

Βρίσκω σε λίγο εχθρικό προς τους πρόσφυγες που εν εμείναν να 'καρτερούν μέρα νύκτα να φυσήσει τζίνος ο αέρας' οξά εν η ιδέα μου?

Αν έχεις όρεξη και δουλέφκεις κάτι εν να καταφέρεις. Και αν τα πλάσματα εκάμαν περιουσία "ποδά" μπράβο τους. Εν λίο πράμα να ξεκινήσεις που το τπτ?

Kamougiaros said...

@roaming

ime "exthrikos" pros tous prosfyges pou eno eixan ena spiti stin Keryneia px evrethikan na exoun poda spiti oi idioi, ta 3 paidia tous, na dikaiountai epidoma ta aggonia tous ktl.. Je na paraponiountai oti ine je prosfyges

Me tous allous omos pou ontos meiniskoun se synoikismous, se spiti ton 70 tetragonikon, me 1002 daneia en exo kanena provlima. Anthithetos eides tin apopsi mu sto post pou ekama

Noullis said...

1. Anti na ypografoume gia thn Ammoxwsto proteino na ypografoume gia kanena nhsi stes Maldives. Ean ta kataferoume kai to paroume tote apoktame 'bargaining chip' gia antallagh me thn el logw polh ponemenh ypo katoxh.

2. H kraugh eina "pame pame pame" (3 fores)

Kamougiaros said...

eyxaristo kyrie noulli gia ti diorthosi tis kraygis...tha ananeoso ton titlo mu syntoma.

Unknown said...

Καμμούγιαρε,
Η πλειοψηφία των προσφύγων ήρταν ποδά με τίποτε τζαι δεν ήβραν τιποτε. Εδουλέψαν όμως όπως τους σσιύλλους τζαι εξανακάμαν τα που την αρχή. Τζαι σπιθκια εχτίσαν. Τζαι αυτοκίνητα εγοράσαν. Τζαι τα κοπελλούθκια τους εσπουδάσαν τα. Εφτύσαν γαίμαν όμως για να το κάμουν.
Εν άλλοι που ετζοιμηθήκαν την νύχτα με καφκάλλες τζαι εξυπνήσαν το πρωί με οικόπεδα του μισού εκατομμυρίου.
Άτε!