Sunday 27 May 2007

University of Cyprus

Κανονικά θα έπρεπε να αρκέψω το κείμενο τούτο λέοντας ότι εγελάσαν μου που έμεινα Κύπρο. Επειδή όμωσ τούτο εν μια άλλη πονεμένη ιστορία θα την αφήσω για άλλη φορά και προς το παρόν θα ασχοληθώ μόνο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σαν κατεξοχήν κρατικό ίδρυμα δε θα εμπορούσε να ξεφύγει που την νοοτροπία που επικρατεί στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες. Κωλυσιεργεία για οτιδήποτε αφορά τον φοιτητή, γραφειοκρατία σε βαθμό που σπάζει κόκκαλα ( εναν θα σας πω-να μην ππέσετε στην ανάγκη τους για οποιαδήποτε βεβαίωση ) τζιαι γεννικά ούτε πως εν ακαδημαικό ίδρυμα.

Ελάχιστα προσφερόμενα μαθήματα ανα κλάδο, επιλεγόμενα που εν μετρημένα στα δάκτυλα, ελάχιστες θέσεις ανα ακροατήριο είναι το καθιερωμένο σκηνικό κάθε αρχή του εξαμήνου. Δεύτερη εξεταστική σε περίπτωση που αποτύχεις σε ένα μάθημα δεν έσχει όπερ σημαίνει οτι αν μείνεις ένα μάθημα χάννεις σίουρα ένα ολόκληρο εξάμηνο. Σε αρκετές περιπτώσεις δε, μαθήματα δεν προσφέρονται κάθε εξάμηνο με αποτέλεσμα να χάννεις σαν τον μαλάκα τζιαι ολόκληρο χρόνο.
Το χειρόττερο όμως είναι το attitude των καθηγητών. Βλέπουν σε με ένα στυλ σαννα τζιαι κάμνουν σου χάρη που σου διδάσκουν τζιαι δεν πλερώννεις ( ναι ρε μαλάκες εν που τη πούγκα σας που τα βάλλετε! ) ενώ έχουν τζιαι την ψευδαίσθηση ότι αποτελούν την επιτομή των ακαδημαικών ανα την υφήλιο. My ass!!

Ως πρόσφατα εσυζητούσαν ακόμα τζιαι για διαγραφές αν εμείνισκες έναν αριθμό μαθημάτων, ενω τωρά "εσυμβιβαστήκαν" στα 6 χρόνια. Ούτε μέρα παραπάνω εννοείται..

Σαν τελευταίο σας συνιστώ να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του http://www.ucy.ac.cy/Greek/index.html τζιαι να μου πείτε αν τούτη εν δουλεία που αρμόζει στο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του τόπου.


Όσοι τα εκαταφέρατε τζιαι επίετε έξω καλά εκάματε. Οι υπόλοιποι κάμνουμε υπομονή τζιαι θα σας καταβούμε για master.

3 comments:

zappa said...

ante epitelous kai kapoios allos ta leei gia to ucy

Kyriakos Spanoudes said...

κουμπάρε υπάρχουν και χειρότερα...
Η Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερη για σπουδές...

Vito Andolini said...

I want you to delete this entire blog. You will not be allowed to use this name for much longer. I hope you read this.