Saturday 28 July 2007

Τα χάπια μου!

Διάβαζα στον Πολίτη του Σαββάτου την τελευταία έρευνα του ευρωβαρόμετρου για την ποιότητα ζωής σε εβδομήντα πέντε ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Λευκωσίας.

Οι απαντήσεις λοιπόν με κατενθουσίασαν και τις μοιράζομαι μαζί σας

Αρχικά, το 72% των Λευκωσιατών δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις δημόσιες συγκοινωνίες ( ενώ το υπόλοιπο 28% να υποθέσω ηδονίζεται με τους παλιοκαρκαντάες που έχουμε για λεωφορεία ) . Μετά, οι οκτώ στους δέκα κατοίκους της Λευκωσίας [82%] θεωρούν δύσκολο, έως πολύ δύσκολο, να βρουν μια καλή κατοικία σε λογική τιμή. Φυσιολογικά, αφού τα διαμερίσματα σήμμερα δεν γοράζονται, εκτός αν ήβρες το μυστικό να ζήσεις 200 χρόνια για να τα ξοφλήσεις.

Στη συνέχεια, η ίδια μελέτη καταδεικνύει ότι οι Κύπριοι ερωτώμενοι δηλώνουν σε υψηλό ποσοστό 82% ανησυχία για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και 79% για το θόρυβο τον οποίο χαρακτηρίζουν "μείζον" πρόβλημα.

θα επερίμενε κάποιος λοιπόν να φκει το συμπέρασμα ότι οι Λευκωσιάτες δεν είναι ευχαριστημένοι στην πόλη τους... Επεριπέξαν σας!

Η πλειοψηφία 61% πιστεύει ότι η πόλη τους είναι καθαρή ενώ το 84% των κατοίκων της Λευκωσίας χαίρεται να ζει στην πόλη του ( που εν το μεταξύ έχει χάλια συγκοινωνίες, πανάκριβα διαμερίσματα, μολυσμένη ατμόσφαιρα και ηχορύπανση ) .

Ε λοιπόν...είναι τρελλοί αυτοί οι Λευκωσιάτες!!

2 comments:

drakouna said...

Καθόλου τρελλοί. Και τους Αθηναίους να ρωτήσεις όλο μουρμούρα είναι για την Αθήνα αλλά κανένας τους δεν σηκώνεται να φύγει.

Γιατί οι Λευκωσιάτες πρέπει να είναι διαφορετικοί?

:)

Psychia said...

Η περηφάνια εν μεγάλο θέμα!!

Αν εκάμναν την ίδια έρευνα στους Λεμεσιανούς, το 95% θα ήταν ανικανοποίητο από την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, ενώ το 100% θα έλεγε πως είναι πολύ ευτυχισμένο που ζει εδώ!

Αμμεείρευκε!(όπως τζαι να γράφεται!)